Vannak az életben alaptételek. Az egyik az, hogy enni jó. (Akinél ez nem stimmel, azzal sajnos nem tudunk barátkozni, most szólunk!) A másik tétel: vidéken enni még jobb. Ezért is gondoltuk, hogy eldalolunk nektek egy kiváló májusi outdoor programot, amire már most készülhettek. Tizenegy étterem, tizenegy világnézet, tizenegy kreatív séf és egy küldetés: a stílusos vidéki vendéglátás! Ezen a csodás tavaszon a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban adnak randevút egymásnak és nagy szerencsénkre, ez nem csak egy egymás közötti pacsizás lesz, mi is megkóstolhatjuk a villányi dűlők tövében a remekeket. Aki nem járt még például a Kistücsökben Balatonszemesen, de hallotta kiváló hírét, május első hétvégéjén megismerkedhet velük is. Tovább is van, mondjuk még? Mondjuk és kész: Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál. Bemutatófőzések is lesznek és műsorvezetés, két mindenre elszánt bloggerrel, Mautner Zsófival és Jókuti Andrással. Piacozhatunk is, nekünk ez nagyon kedvenc programpontunk, valamelyik előző életünkben tuti, hogy kofák voltunk. Vagy nem.
2013. április 24., szerda
Éttermiség május 4. Villány
Ennél jobban mi sem foglalhattuk volna össze:
Vannak az életben alaptételek. Az egyik az, hogy enni jó. (Akinél ez nem stimmel, azzal sajnos nem tudunk barátkozni, most szólunk!) A másik tétel: vidéken enni még jobb. Ezért is gondoltuk, hogy eldalolunk nektek egy kiváló májusi outdoor programot, amire már most készülhettek. Tizenegy étterem, tizenegy világnézet, tizenegy kreatív séf és egy küldetés: a stílusos vidéki vendéglátás! Ezen a csodás tavaszon a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban adnak randevút egymásnak és nagy szerencsénkre, ez nem csak egy egymás közötti pacsizás lesz, mi is megkóstolhatjuk a villányi dűlők tövében a remekeket. Aki nem járt még például a Kistücsökben Balatonszemesen, de hallotta kiváló hírét, május első hétvégéjén megismerkedhet velük is. Tovább is van, mondjuk még? Mondjuk és kész: Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál. Bemutatófőzések is lesznek és műsorvezetés, két mindenre elszánt bloggerrel, Mautner Zsófival és Jókuti Andrással. Piacozhatunk is, nekünk ez nagyon kedvenc programpontunk, valamelyik előző életünkben tuti, hogy kofák voltunk. Vagy nem.
Vannak az életben alaptételek. Az egyik az, hogy enni jó. (Akinél ez nem stimmel, azzal sajnos nem tudunk barátkozni, most szólunk!) A másik tétel: vidéken enni még jobb. Ezért is gondoltuk, hogy eldalolunk nektek egy kiváló májusi outdoor programot, amire már most készülhettek. Tizenegy étterem, tizenegy világnézet, tizenegy kreatív séf és egy küldetés: a stílusos vidéki vendéglátás! Ezen a csodás tavaszon a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban adnak randevút egymásnak és nagy szerencsénkre, ez nem csak egy egymás közötti pacsizás lesz, mi is megkóstolhatjuk a villányi dűlők tövében a remekeket. Aki nem járt még például a Kistücsökben Balatonszemesen, de hallotta kiváló hírét, május első hétvégéjén megismerkedhet velük is. Tovább is van, mondjuk még? Mondjuk és kész: Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál. Bemutatófőzések is lesznek és műsorvezetés, két mindenre elszánt bloggerrel, Mautner Zsófival és Jókuti Andrással. Piacozhatunk is, nekünk ez nagyon kedvenc programpontunk, valamelyik előző életünkben tuti, hogy kofák voltunk. Vagy nem.
2013. április 12., péntek
A legfontosabb, hogy miket tudtok megkóstolni május 4.-én!
ÉTTERMEK ÉS ÉTELEK
Fatűzelésű kemencéből pizza és focaccia kostoló
Íróhab epres-rebarbarás kompóttal
Őzcomb zellerhabbal, rozmaringos knédlivel
Mézes zsendicekrém levendula habbal
Hideg fekete-cseresznyeleves édes-tárkonyos tejfölhabbal
Rózsaszín kacsamell vargányás spárgafőzelékkel
Birkahússal töltött káposzta paprika mártással
Palkonyai "paella" stifolderrel és kagylóval
Zsályás borjúpástétommal töltött karalábé
Hamis túró gombóc noszvaji
szilvahabbal
Házi füstölt pisztrángkrém és tavaszi retek chutney magvas bagettel
"Egypálcás" kacsamáj
Kecskesajtos bárány „dzsuszi-lüszi” házi buciban
Tárkonyos pacalleves medvehagymával és újburgonyával
Párolt malaccsülök hagymás burgonyapástétommal
12:00-14:00 Séfporond, főzőbemutatók, látványos színpadi gasztro show neves gasztro bloggerekkel és séfekkel
14:00 Villányi Stifolder verseny16:00 Akusztikus Blues koncert Pesti Zolival
19:00 Villányi Stifolder verseny, eredmény hirdetés és díjátadó ünnepség
20:00 Zárókoncert, színpadon a DeciBELL a BorZsongás állandó házi zenekara, könnyed blues örökzöldek, közben nyeremény sorsolás.
A szegedi borrajongó zenészek, már nem először zsongnak be a villányi bormustrától. A repertoárjuk változatos, jól harmonizál a környék dombjain termett nedűkhöz.
A kiváló villányi borok kóstolása közben hangok hullámain Bellness-ezhet a kedves hallgatóság.
A változtatás jogát fenntartjuk!
Részvétel ingyenes, bor és étel kóstoló bónok vásárolhatóak a helyszínen és kedvezményesen elővételben is.
Vendégeink kényelme-, valamint a várható érdeklődés felmérése érdekében immár hagyományos módon előzetes regisztrációt hírdetünk, melyet kedvezményes elővételes kóstoló bónok árusításával kötünk össze.
Az elővételes kóstolójegy vásárlók között a Stílusos Vidéki Éttermek nagyértékű ajándékutalványait sorsoljuk ki a helyszínen.
Kóstolójegy vásárlás 5000Ft értékben, melyhez +1db ajándék jegyet adunk 500 Ft-os értékben.
(több jegy is vásárolható, melyeket a kipostázott voucherek alapján a helyszínen vehetnek majd át)
Termelői piac és gyerekprogramok május 4!
Gyerekeket séf palánta képzővel, kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteket különleges ízekkel és remek borokkal várjuk Villányban, a nemrég átadott új Rendezvény téren.
A tervezett program:
10:00-tól termelői, kézműves piac, és VILLÁNYI bor utca
A tervezett program:
10:00-tól termelői, kézműves piac, és VILLÁNYI bor utca
2013. április 4., csütörtök
IRÁNY VILLÁNY május 4.
Stílusos Vidéki Éttermiség 2013. május 4. Villány.
Örömmel adunk hírt arról, hogy 2013. május 4-én Magyarország stílusos vidéki éttermei Villányban, a BorZsongás keretein belül tartják országos találkozójukat.
Tudjon meg többet az éttermiségről! Klikk ide!
Minden résztvevő étterem magával hozza a régiójára jellemző ízeket, különleges alapanyagokat, és jellemző kézműves termékeiket.
Gyerekeket séf palánta képzővel, kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteket különleges ízekkel és remek borokkal várjuk Villányban, a nemrég átadott új Rendezvény téren.
A tervezett program:
10:00-tól termelői, kézműves piac, és VILLÁNYI bor utca
12:00-20:00 Stílusos Vidéki Éttermiség, étel service a vezető vidéki éttermek részvételével
Akikkel biztosan találkozhat Villányban:
12:00-14:00 Séfporond, főzőbemutatók, látványos színpadi gasztro show neves gasztro bloggerekkel és séfekkel
14:00 Villányi Stifolder verseny16:00 Akusztikus Blues koncert Pesti Zolival
19:00 Villányi Stifolder verseny, eredmény hirdetés és díjátadó ünnepség
20:00 Zárókoncert, színpadon a DeciBELL a BorZsongás állandó házi zenekara, könnyed blues örökzöldek, közben nyeremény sorsolás.
A szegedi borrajongó zenészek, már nem először zsongnak be a villányi bormustrától. A repertoárjuk változatos, jól harmonizál a környék dombjain termett nedűkhöz.
A kiváló villányi borok kóstolása közben hangok hullámain Bellness-ezhet a kedves hallgatóság.
A változtatás jogát fenntartjuk!
Részvétel ingyenes, bor és étel kóstoló bónok vásárolhatóak a helyszínen és kedvezményesen elővételben is.
Vendégeink kényelme-, valamint a várható érdeklődés felmérése érdekében immár hagyományos módon előzetes regisztrációt hírdetünk, melyet kedvezményes elővételes kóstoló bónok árusításával kötünk össze.
Az elővételes kóstolójegy vásárlók között a Stílusos Vidéki Éttermek nagy értékű ajándékutalványait sorsoljuk ki a helyszínen.
Kóstolójegy vásárlás 5000Ft értékben, melyhez +1db ajándék jegyet adunk 500 Ft-os értékben.
(több jegy is vásárolható, melyeket a kipostázott voucherek alapján a helyszínen vehetnek majd át)
Regisztráció és kóstolójegy vásárlás hamarosan...
Hangolódás és képnézegetés itt...
Egyedülálló jótékonysági vacsora az Éttermiség séfjeivel és sztárborászokkal, május 3.-án Villányban!
Eljöttünk, hát segítünk...
Örömmel adunk
hírt arról, hogy a stílusos vidéki éttermek 2013-ban, a BorZsongás keretein
belül Villányban tartják immár hagyományos évadnyitó országos találkozójukat.
A rendezvény
előestéjén - hagyomány teremtő szándékkal - közös jótékonysági VIP gálavacsorát
szervezünk, melynek bevételéből egy meghatározott helyi célt jelen esetben
Villányban a villányi gyerekek étkeztetését, valamint az Éttermiség
rendezvényét támogatjuk.
Legyen részese
Ön is ennek az igazán exkluzív eseménynek!
Az est
fővédnöke Takáts Gyula Villány Város Polgármestere.
Házigazda:
Pauli Zoltán a Mandula Étterem vezetője, valamint Ruprecht László séf úr, a
Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke.
A grandiózus
menüsort az alábbi éttermek séfjei készítik:
CHIANTI
Étterem-Veszprém, MANDULA Étterem és Bor-Bár-Villány, MANGA
Gasztroműhely-Etyek, KISTÜCSÖK Étterem és Borpince-Balatonszemes, VIATOR
Étterem és Bor-Bár-Pannonhalma, ROSINANTE Szálloda-Szigetmonostor, WALTER
Vendéglő-Perbál
VILLÁNY
GRAND-CRU, a neves Villányi borászok ismét egy asztalnál
nagylelkűen
támogató alábbi neves villányi borászok mutatják be:
Bock József,
Gere Attila, Tiffán Ede, Malatinszky Csaba, Ipacs Szabó István-Vylyan, Gere
Zsolt
MENÜ és BOROK
Köszöntő bor:
Gere Attila Frici Rosé Gyöngyözőbor 2012
Hideg balatoni haltrilógia
Kistücsök Étterem-Balatonszemes
Borajánlat: Gere Attila / Csillagvölgy Pincészet Sauvignon Blanc 2012
Mangalica sushi háromféleképpen
Manga Gasztroműhely-Etyek
Borajánlat: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Gombás Pinot Noir 2008
Verjus-s halleves folyamirákos fekete raviolival, roppanós tengeri fűvel
Mandula Étterem és Bor-Bár-Villány
Borajánlat: Malatinszky Organikus Szőlőbirtok és Pincészet -
- Siklósi Chardonnay 2009
Borjúduó, borjúláb és pofahús kifliburgonyával
Viator Étterem és Bor-Bár-Pannonhalma
Borajánlat: Tiffán Ede és Zsolt - Cuvée Carissimae 2008
Őzcomb zellerhabbal, rozmatingos knédlivel
Chianti Étterem-Veszprém
Borajánlat: Bock Pince - Bock Cuvée 2008
Variációk csokoládé és kávé témára
Walter Vendéglő-Perbál
Borajánlat: Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Aureus Cuvée 2007
A vacsorát követően közös borozgatásra, beszélgetésre invitáljuk a résztvevőket az étterem szivar szeparéjába.
A változtatás jogát fenntartjuk.
Köszöntő bor:
Gere Attila Frici Rosé Gyöngyözőbor 2012
Hideg balatoni haltrilógia
Kistücsök Étterem-Balatonszemes
Borajánlat: Gere Attila / Csillagvölgy Pincészet Sauvignon Blanc 2012
Mangalica sushi háromféleképpen
Manga Gasztroműhely-Etyek
Borajánlat: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Gombás Pinot Noir 2008
Verjus-s halleves folyamirákos fekete raviolival, roppanós tengeri fűvel
Mandula Étterem és Bor-Bár-Villány
Borajánlat: Malatinszky Organikus Szőlőbirtok és Pincészet -
- Siklósi Chardonnay 2009
Borjúduó, borjúláb és pofahús kifliburgonyával
Viator Étterem és Bor-Bár-Pannonhalma
Borajánlat: Tiffán Ede és Zsolt - Cuvée Carissimae 2008
Őzcomb zellerhabbal, rozmatingos knédlivel
Chianti Étterem-Veszprém
Borajánlat: Bock Pince - Bock Cuvée 2008
Variációk csokoládé és kávé témára
Walter Vendéglő-Perbál
Borajánlat: Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Aureus Cuvée 2007
A vacsorát követően közös borozgatásra, beszélgetésre invitáljuk a résztvevőket az étterem szivar szeparéjába.
A változtatás jogát fenntartjuk.
A hangulatról
akusztikus gitár zenével Pesti Zoltán, a legendás egyszemélyes gasztro-blues
zenekar gondoskodik.
Részvételi díj:
50.000 Ft/fő, mely tartalmazza a séfek által készített 6-fogásos ételsort, és a
borászok által a fogások mellé kínált prémium Villányi borokat, valamint egy
VIP belépőt kóstoló bónokkal a másnapi SVÉT rendezvényre. A belépőjegyről
100%-ban elszámolható számlát biztosítunk.
Csatlakozzon Ön
is hozzánk, töltsön el egy igazán emlékezetes estét Villány vezető borászainak,
valamint Magyarország kiváló vidéki séfjeinek társaságában.
Támogassa
részvételével a villányi gyermekétkeztetést és a Stíklusos Vidéki Éttermiség
rendezvényét!
SVÉT 2013 l Információ: 06 30 630 0401 l Asztalfoglalás: mandula@gere.hu
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)